Cărți noi de alimentație sănătoasă
Blogul e cam abandonat de mulți ani, dar oare cum ar fi când scriem o postare mai interesantă pe Facebook să o copiem și aici?
Ca să continui trendul dezvăluirilor personale din postarea aniversară anterioară, voi vorbi despre sănătate. Probabil cea mai veche dintre pasiunile mele, din moment ce am avut de tânără multe probleme care nu-și găseau soluții în medicina alopată. Știu, cine mă cunoaște personal crede că mănânc ciocolată și chipsuri zilnic, nu arăt sănătoasă, am acnee, arăt mai bătrână decât sunt, am tendințe de îngrășare la orice fruct mâncat în plus…. Însă e suficient că eu știu cum aș arăta dacă nu aș fi aproape obsedată de acest domeniu. E suficient să știu că doctorii care încercau prin 2007 să-mi vindece infertilitatea se mirau că nu am peste 90 de kg la bolile mele… (doar eu știam ce restricții îmi impusesem și cât sport făceam ca să mă lupt cu asta…). E suficient să știu că cei mai mari specialiști mi-au spus că nu voi putea avea niciodată copii, dar am doi băieți minunați. În mod natural. E suficient să știu că am primit niște diagnostice pe viață (hipotiroidism, tiroidită autoimună Hashimoto, sindrom ovarian polichistic, rezistență la insulină cu avertizarea că repede urmează diabetul mai ales că ”it runs in the family”) pe care le-am învins și de aproape 10 ani le țin departe doar prin stilul de viață. Da, nu aș putea fi vizual emblema unei cărți de mâncat sănătos, însă dacă eu am aceste reușite gândiți-vă ce impact ar avea o alimentație sănătoasă asupra voastră, a oamenilor ”normali”
Prin 2007 am început să mănânc sănătos, e și ultimul an în care am atins zahărul alb, e-urile, margarina și orice alt junk. În urmă cu vreo 10 ani am descoperit specialiștii care scriau la editura Hay House din SUA și care aveau diverse seminarii online incredibil de revelatoare. Pe Anthony William l-am ascultat și citit pentru prima dată doar anul trecut! Și ce impact extraordinar a avut în viața mea! Prima dată când l-am auzit l-am ignorat . Nu mereu suntem pregătiți să primim informațiile, dar acestea ne vor găsi iar, când vom avea nevoie de ele și când vom fi pregătiți pentru ele. Am aflat că el a fost primul care a adus în lume (prin anii 70) ideea de a bea apă cu lămâie dimineața pentru curățarea și sprijinul sistemului digestiv. Am citit la el articole vechi de 10-20 de ani în care făcea legătura dintre virusuri și boli cronice, am rămas mască să văd că el a spus atunci cum Hashimoto e un efect al infectării cu virusul Epstein-Barr! De ce am rămas mască? Pentru că eu care citesc majoritatea articolelor medicale pe tema tiroidei am aflat din studiile științifice doar acum de vreo 2-3 ani că da, într-adevăr virusul Epstein-Barr poate provoca boala autoimună Hashimoto.
Așa că am zis ”ok, Anthony, dacă tot le știi tu pe toate dinainte, hai să dau o șansă sucului de țelină să văd ce se poate întâmpla, pentru că remedii care sunt miraculoase la oamenii normali pe mine nu mă prea ajută…”. Ei bine, eu care trăiam din 2000 cu crampe abdominale după operația (nenecesară) de apendice și cu multe probleme digestive după operația de colecistectomie din 2001 (evitabilă… dar ce știam eu atunci…), după vreo două săptămâni de suc de țelină în fiecare dimineață am experimentat cum e să vină seara și să nu am dureri abdominale . Primele seri fără crampe abdominale după 20 de ani de astfel de dureri le-am avut după ce am introdus sucul de țelină în alimentație! Deja am scris prea mult, aș vorbi despre alimentație, naștere, alăptare și babywearing zile întregi . Dacă vreți să știți mai multe citiți la descrierea cărților, intrați pe site-ul lui, anual Hay House organizează (și cu traducere în română) summit-uri la care și el participă. Nu veți regreta!
Cărțile le găsiți aici: https://tinyurl.com/x72dfk2e
(credit foto – colega mea Lăcri, ea e și cu frumosul, nu doar cu ”utilul” sucurilor )
(Și da, răspundem anticipat că urmează să aducem și aparate de stors suc!)
Raluca.